Syvin seikkailu 14.12. klo 19

Syvin Seikkailu on osa Legioonateatterin Elämää ja Teatteria -nuorisotakuuhankkeen syksyn 2023 ryhmän projektia. Projekti on tarjonnut nuorille luovia työkaluja ja antanut äänen heidän ideoilleen saattamalla ne näyttämölle. Tämä syksy on ollut täynnä tunteita ja löytöjä, sillä ryhmä valitsi aiheekseen “Kuinka rakastaa itseään?”. Epäilemättä syvä ja vaativa aihe, kuten ryhmä itse kuvaili:

“Itsensä rakastaminen ei ole helppo polku. Se on haastava prosessi, joka vaatii itsessämme niiden osien hyväksymistä, joista emme pidä. Itsensä rakastamisen seikkailussa ei ole oikoteitä, sillä se on kenties syvin seikkailu, jonka koskaan koemme.”

Syvin seikkailu, runollinen konsertti, on vain osa ryhmän kehittämää luovaa prosessia. Kaikki tekstit, runot ja laulut ovat osallistujien tässä projektissa kirjoittamia (paitsi yksi kappale, joka on versio eräästä suomalaisesta laulusta). Olemme hyvin ylpeitä siitä, että olemme voineet antaa äänen syvälliselle näkökulmalle, joka nuorilla on tälle maailmalle tarjottavana.

Itse koen, että tämän projektin tärkeintä antia on ollut puhdas ilo ja innostus, joita osallistujat ovat päässeet kokemaan luodessaan lauluja ensimmäistä kertaa elämässään, sekä oivallus siitä, että musiikin tekeminen ei ole vain musiikin ammattilaisten omaisuutta, vaan kyky ilmaista tunteita musiikin ja runouden kautta on jokaisen ihmisen syntymäoikeus.

Tervetuloa seikkailuun – kenties kaikkein syvimpään.

Aida Domínguez
projektikoordinaattori

Sofía Vainio: käsikirjoitus and kappaleet, laulu, piano, ukulele
Elion Wirkkala: käsikirjoitus and kappaleet, laulu, piano
Tähkä Pakarinen: käsikirjoitus and kappaleet, laulu
Aída Domínguez: koordinointi ja ohjaus

KAPPALEET:
Syvin Seikkailu: sanat Tähkä Pakarinen, sävellys Aída Domínguez
Hämärään Turva: sanat ja sävellys: Sofía Vainio
Ja Niin Oot Normaali: sanat ja sävellys Sofía Vainio ja Tähkä Pakarinen
Rakastamaton: sanat Tähkä Pakarinen, sävellys Aída Domínguez
Rakas Minä: sanat Tähkä Pakarinen ja Henri Hannunen, sävellys Aída Domínguez
Teen Maailmasta kirkkaamman: sanat ja sävellys Sofía Vainio