Legioonateatterin ja Teatteri Telakan yhteistyöhanke 2021–2022

LEGIOONATEATTERIN JA TEATTERI TELAKAN YHTEISTYÖHANKE (2021–2022)

Ulkotreenit Pyynikillä keväällä 2021. Kuva: Antti Haikkala

Huomio! Ryhmän KansSalaisTalo -näytelmän esitykset ovat siirtyneet keväälle 2022. 

Tammikuussa 2021 starttasi Teatteri Telakan ja Legioonateatterin yhteistyöhanke, jonka puitteissa toteutetaan teattereiden yhteinen produktio – ryhmälähtöisesti tehty kantaesitys.

Yhteistyö on molemmille teattereille ammatillisesti kiinnostava  tilaisuus. Hanke mahdollistaa ohjattua harrastajateatteritoimintaa Legioonan nälkäiselle ja moninaiselle harrastajajoukolle. Telakalle taas järjestyy sen monivuotinen haave tehdä iso näyttämöteos, jossa on mukana enemmän kuin 2-4 näyttelijää.

Telakan kautta hankkeessa toteutuvat alan ammattilaisten vetämät päivän tai kahden mittaiset kirjoitus-, musiikki-, näyttelijäntyö-, puheilmaisu- , tanssi- ja videotyöpajat. Legioona puolestaan tarjoaa hankkeelle suurehkon harjoittelu- ja esiintymistilansa sekä esiintyjäjoukon. Viikoittainen ryhmänveto on myös jaettu niin, että isoa parikymmenhenkistä porukkaa luotsaavat puoliksi Legioonateatterin ja Telakan ryhmänohjaajat.

Teatteri Telakka

Teatteri Telakka (synt.1996) on alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti näkyvä sekä palkittu ammattiteatteri Tampereelta. Teatteri Telakka on kollektiivisesti johdettu, eri taiteen alojen tekijöistä koostuva ryhmämuotoinen teatteri, joka etsii alati uusia toimintamalleja, näyttämökieliä, taiteen tekemisen tapoja ja yhteistyön muotoja.

Legioonateatteri

Legioonateatteri (synt.1993) on sosiaalinen teatteri. Näytelmät ovat kantaaottavia ja niiden pyrkimyksenä on tuoda osallistujien ääni kuuluviin – osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja aktiivisempaa kansalaisuutta. Legioonateatterin toiminta pitää sisällään nuorten työpajatoimintaa sekä harrastusryhmätoimintaa.

Työryhmä:

Legioonalaisia ja Telakkalaisia vuosien varrelta.

Video by Aida Dominguez.

Hanke on saanut tukea Jenny & Antti Wihurin rahastolta. Kiitos tuesta!