Parantava teatteri

Legioonateatterin parantavan teatterin ryhmä koostuu esittävän taiteen, luovan työn sekä terapiatyön ammattilaisista. Mukana on mm. Legioonateatterin nykyisiä ja entisiä työntekijöitä sekä yhteistyöihmisiä Legioonateatterin matkan varrelta.

29.4.2023 on tulossa ensi-iltaan ryhmän työstämä Tao Te King-trilogian ensimmäinen osa ”Tao Te King – Laotse lähtee”. Aika moni on kysynyt, että mikä ihmeen Tao Te King. Noh, Legioonateatterin parantavan teatterin ensemble mennä räjäytti vanhan taolaisen filosofisen peruseepoksen.

Legendan mukaan kirjastonhoitajana työskennellyt pyhä ihminen, Laotse, kyllästyi paikalliseen poliittiseen ilmapiiriin ja ratsasti vesipuhvelilla länteen. Rajalla rajavartija tunnisti mestarin ja kysyi, voisiko tämä kirjoittaa sentään joitain ohjeita elämän varalle. Tarinan mukaan Laotse kirjoitti runot (Tao Te Kingin) ja heitti ne sitten ilmaan. Vartija keräsi maahan pudonneet kirjoitukset satunnaisessa järjestyksessä ja ta-daa, näin meillä on eepos!

Laotse Tao Te King – Laotse lähtee -näytelmän prosessin jossain vaiheessa.

Legioonateatterin ensemble aloitti tämän teatterihomman samalla ”metodilla” eli heitti Tao Te Kingin 81 runoa ilmaan ja keräsi ne kolmeen osaan (trilogia) satunnaisessa järjestyksessä.
Nyt huhtikuussa enskassa on trilogian 1.osa ”Tao Te King – Laotse lähtee”. Tulkaahan katsomaan ja ihmettelemään. Lupaamme, että luvassa ei ole runonlausuntaa ja eteeristä huilunsoittoa, vaan jotain ihan muuta.

Ottakaa myös seurantaan Tao Te King-näytelmän oma, koko luomisprosessia seuraava IG-tili: @taoteking_trilogia

Purificación-näytelmällä Brasiliassa 2019 (Kuva: Panu Kotila. Kuvassa vasemmalta oikealle: Joni Paavilainen, Satu Tuomi, Laura Järviluoma, Heidi Kotila)
Purificación 2019
(Kuva: Panu Kotila. Kuvassa vasemmalta oikealle: Joni Paavilainen, Laura Järviluoma, Disa Kamula, Heidi Kotila)
Conexión näytelmä vuodelta 2011 kävi pokkaamassa toisen sijan Parantavan teatterin festivaaleilta Espanjassa. (Kuva: ?, kuvassa: Virpi Koskela, Laura Järviluoma, Niina Säde)
Emoción -näytelmällä Espanjassa Festivaaleilla 2009 (ja voitto tuli!).
(Kuva: Aida Dominguez. Kuvassa vasemmalta oikealle: Satu Tuomi, Marja Helenius, Laura Järviluoma, Tuulikki Lankio)

 

Free…oh -näytelmällä Espanjassa festivaaleilla 2010, ja voitto kotiin! (Kuvaaja:?, Kuvassa Laura Järviluoma)

SIVUA PÄIVITETÄÄN

Mikä ihmeen parantava teatteri?

Artikkeli tulossa