Hiljainen kapina 2023-2024

Y&Z-ryhmä syksyllä 2023. Kuva: H.Gröhn

 

Legioonateatterissa käynnistyi syksyllä 2023 nuorten aikuisten Y&Z-ryhmä.  Ryhmä on osa Legioonateatterin ja Työväenmuseo Werstaan HILJAINEN KAPINA -yhteishanketta.

Moni nuori aikuinen jättäytyy tietoisesti syrjään valtavirrasta. Y&Z-ryhmän nuoret aikuiset pohtivat omia elämänvalintojaan: Sisältyykö niihin jonkinlaista kapinaa, kokemus toisinajattelijana olemisesta? Millaista kapinointi on ollut eri aikoina, mitä se voisi olla nykypäivänä? Miten kapinoinnin voisi suunnata vähemmän itseä haavoittavasti esimerkiksi aktivismiksi?

Y&Z-ryhmä valmistaa näistä aihepiireistä nuorten aikuisten ajatuksia ja todellisuuksia kuvastavia lyhyitä kohtauksia, monologeja, tarinoita, esityksiä, videoita, runoja, lauluja yms. kipinöimään keskustelua ja osallisuutta Työväenmuseo Werstaan nuorille suunnatuissa yleisötapahtumissa. Ensimmäinen tapahtuma tulossa 8.11.2023. Seuraa Werstaan tapahtumia Werstaan sivuilta!

Y&Z-ryhmä kokoontuu Legioonateatterin tiloissa (Mäntyhaantie 5-7) kerran viikossa keskiviikkoisin klo 16-20. Seuraavan kerran mukaan pääsee keväällä 2024, kun ryhmään rekrytoidaan taas uusia jäseniä.

Hiljainen kapina -yhteishanke yhdistää Legioonateatterin kokemuksen nuorten aikuisten kanssa Työväenmuseo Werstaan kokemukseen yhteisöllisistä hankkeista eri kansalaisryhmien kanssa. Tavoitteena on kanssakehittää nuorten kanssa museota uudella tavalla nuorten kohtaamis- ja vaikuttamispaikaksi.

Y&Z-ryhmää ohjaa teatteri-ilmaisun opettaja Virpi Koskela, 0401860779, info (at) lasnaolotila.com 
Virpi on Legioonateatterin perustaja, yhteisökouluttaja ja taiteilija-kehittäjä, jonka intohimona on läsnäolon taidon, taiteen ja kokonaisvaltaisemman luontosuhteen elvyttäminen. ”Haluan töitteni kautta edistää laaja-alaisesti niin yksilöllisen kuin kollektiivisenkin tietoisuuden kasvua.

Hiljaisen kapinan tuottajana Legioonateatterissa toimii Anne Koski, 0405152248, keinonaks (at) gmail.com
Anne oli kouluvuosina rauhanaktivisti ja opiskeluaikoina feministi- ja opiskelija-aktivisti, josta tuli politiikantutkija ja taiteen keinoin maailmaa parantava kulttuurituottaja. ”Kapinallisuus on minulle arvo sinänsä, elämän ja muutoksen ylläpitäjä.

1.8.2023-31.8.2024 käynnissä olevan hankkeen mahdollistavat #OperaatioPirkanmaa, Museovirasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.