Hiljainen kapina 2023-2024

Kulkeeko elämänpolkusi mielestäsi toisin kuin muilla? 

Arveluttavatko omat elämänvalinnat ja tulevaisuus? 

Elääkö sinussa kapina, etsitkö keinoja vaikuttaa asioihin? 

Moni nuori aikuinen jättäytyy tietoisesti syrjään valtavirrasta. Legioonateatteri etsii nuoria Y&Z-ryhmään, jossa pohditaan omaa elämää koskevia isoja valintoja ja elämää tehtyjen valintojen kanssa.

Y&Z-ryhmä on osa Legioonateatterin ja Työväenmuseo Werstaan Hiljainen kapina -yhteishanketta. Hankkeessa nuoret aikuiset pohtivat omia valintojaan: sisältyykö niihin jonkinlaista kapinaa, koetko olevasi toisinajattelija, millaista kapinointi on ollut eri aikoina, mitä se voisi olla nykypäivänä ja miten kapinoinnin voisi suunnata vähemmän itseä haavoittavasti esimerkiksi aktivismiksi.

Y&Z-ryhmä kokoontuu Legioonateatterin tiloissa (Mäntyhaantie 5-7) kerran viikossa keskiviikkoisin klo 16-20, seuraava kokoontuminen 30. elokuuta 2023. Mukaan voi tulla vielä syyskuussa.

Tutkimusten mukaan nykyisten nuorten aikuisten arvot ja odotukset poikkeavat radikaalisti vanhempien ikäryhmien vastaavista työelämässä, seksuaalisuuden ja perhe-elämän toteuttamisessa, poliittisessa osallistumisessa, luontosuhteessa ja suhtautumisessa ekokriisiin. Tunnistatko tästä itsesi, mitä mieltä sinä olet asioista?

Y&Z-ryhmän ilmaisupainotteinen toiminta antaa äänen nuorille. Toiminta tähtää lyhyisiin esityksiin, performansseihin, monologeihin, videoihin, runoihin tai lauluihin, jotka toimivat kannanottoina tai keskustelun herättäjinä Werstaalla nuorten kanssa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa myöhemmin syksyllä 2023 ja keväällä 2024.

Osallistuminen ei vaadi esiintymistaitoja, ilmoittaudu tai kysy lisää:

Y&Z-työpajan vetäjä: teatteri-ilmaisun opettaja Virpi Koskela, 0401860779, info@lasnaolotila.com
Virpi on Legioonateatterin perustaja, yhteisökouluttaja ja taiteilija-kehittäjä, jonka intohimona on läsnäolon taidon, taiteen ja kokonaisvaltaisemman luontosuhteen elvyttäminen. ”Haluan töitteni kautta edistää laaja-alaisesti niin yksilöllisen kuin kollektiivisenkin tietoisuuden kasvua.

Hiljainen kapinan tuottaja Legioonateatterissa: Anne Koski, 0405152248, keinonaks@gmail.com
Anne on entinen rauhan ja opiskelija-aktivisti, josta tuli myöhemmin politiikantutkija ja taiteen keinoin maailmaa parantava kulttuurituottaja. ”Kapinallisuus on minulle arvo sinänsä, elämän ja muutoksen ylläpitäjä.

 

Hiljainen kapina -yhteishanke yhdistää Legioonateatterin kokemuksen nuorten aikuisten kanssa Työväenmuseo Werstaan kokemukseen yhteisöllisistä hankkeista eri kansalaisryhmien kanssa. Tavoitteena on kehittää nuorten kanssa museo uudelle tavalla nuorten kohtaamis- ja vaikuttamispaikaksi.  Myös Werstas rekrytoi nuoria mukaan kehittämiseen myöhemmin syksyllä.

1.8.2023-31.8.2024 käynnissä olevan hankkeen mahdollistavat #OperaatioPirkanmaa, Museovirasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

Kuva: Virpi Koskela